شیوه زندگی خود را تغییر دهید تا به ثروت نزدیک شوید
نوشته شده توسط : master

از هزینه هایتان یادداشت بردارید
«جرمی جاکوبسون» و «وینی سنگ» که در ٣٠ سالگی با حساب بانکی دلاری خود را بازنشسته کردند، می‌گویند: تمام مخارجتان را بنویسید و آن را تحلیل کنید. بدانید پولتان را کجا هزینه می‌کنید. به شما قول می‌دهیم حتما در فهرست تان هزینه‌ای وجود دارد که نمی‌دانید دلیل آن چه بوده است یا تصور می‌کنید آن را بی‌دلیل خرج کرده‌اید. این روش به یک خانواده چهار نفره کمک کرد تا میلیونر شوند. اگر نمی‌خواهید در کامپیوتر خود یک فایل عظیم و طویل بسازید، برنامه‌ای برای موبایل یا تبلت بیابید که به‌طور خودکار هزینه‌های شما را ردیابی می‌کند. (برنامه‌هایی مانند Mint، You need a Budget و Learn vest که در این زمینه بسیار محبوب هستند) یا آنها را در یک دفترچه یادداشت بنویسید.


غذای خانگی بخورید
هزینه‌های رستوران و غذای آماده خیلی سریع رشد می‌کند و حقوق ماهانه شما را می‌بلعد، بنابراین تا حد ممکن در خانه غذا بخورید تا بتوانید پول بیشتری پس‌انداز کنید. علاوه‌بر آن غذای خانه سالم‌تر از غذاهای آماده است. اگر شاغل هستید در آخر هفته‌ها مقدار زیادی غذا بپزید و طی هفته آنها را مصرف کنید. همچنین سعی کنید یک پلوپز و آرام‌پز بخرید. در این قابلمه‌های جادویی می‌توانید همه چیز بپزید. شما می‌توانید در خانه با هزینه‌ای ٥ تا ١٠هزار تومانی برای دو نفر غذا بپزید، حال آن‌که هزینه دو وعده غذای آماده بیش از ٣٠‌هزار تومان خواهد بود. با این روش می‌توانید حداقل روزانه ٢٠‌هزار تومان پس‌انداز کنید.


با شکم سیر به خرید بروید
«دانیل واگاسکی» که پنج سال سعی کرد با بودجه سالانه ١٤هزار دلار (متوسط حقوق یک ماه در آمریکا) نیازهای خانواده‌اش را تأمین کند، با این روش هزینه خرید موادغذایی خانواده را نیز به نصف کاهش داد. او در این‌باره می‌گوید: هر وقت به خرید می‌روید، قبل از آن غذا بخورید. هرچند این کار به نظر بی معنی می‌رسد، اما در واقع خرید با شکم خالی ممکن است یک عادت پرهزینه باشد. با شکم گرسنه همه چیز به ویژه موادغذایی ناسالم مانند چیپس و پفک بسیار خوشمزه به نظر می‌رسد و بدون آن‌که متوجه باشیم، انواع کالاهای غیرضروری را به سبد خرید اضافه می‌کنیم. بنابراین سعی کنید قبل از رفتن به خرید غذای سبکی بخورید تا حواستان برای غذاهای فرآوری و بسته بندی شده کنترل شود.


دفعات کمتری خرید کنید
تا حد ممکن کمتر به فروشگاه های موادغذایی سربزنید تا پول کمتری خرج کنید. واگاسکی در این‌باره می‌گوید: به آخرین باری فکر کنید که فقط برای خرید چند وسیله جزیی به فروشگاه خواربارفروشی قدم گذاشتید. آیا فقط همان موارد کمی که مورد نظرتان بود را خریدید یا آن‌که کمی بیشتر پول خرج کردید؟ دلیل خریدتان چه بود؟ یک بسته بندی جذاب یا کالایی که حراج شده بود؟ البته این اتفاق چندان عجیب نیست. بنابراین تا حد ممکن کمتر به فروشگاه مراجعه کنید تا وسوسه خریدتان هم کمتر شود. واگاسکی می‌گوید: نیازی نیست شما به‌طور آنی عادت‌های خرید خود را تغییر دهید. با تغییرات کوچک فعالیت خود را آغاز کنید. اگر سه روز در هفته به خرید می‌روید، سعی کنید دفعات مراجعه به فروشگاه را به یک‌بار در هفته برسانید. به تدریج می‌توانید با ماهانه یک بار مراجعه به فروشگاه تمام مایحتاج خود را بخرید.


آنلاین عمل کنید
امروزه با پیشرفت فناوری و آنلاین شدن خدمات بانکی می‌توان بسیاری از صورت‌حساب‌ها و آبونمان‌ها را از خانه پرداخت کرد. به محض دریافت اس‌ام‌اس یا قبض می‌توان آنها را پرداخت کرد و دیگر نگران فراموش کردن آن نخواهید بود. این درحالی است که این روش صرفه جویی زیادی در هزینه های شما از جمله حمل و نقل به همراه دارد.


نقدی پرداخت کنید
تحقیقات نشان می‌دهد هنگامی که افراد برای خرید به جای وجه نقد از کارت الکترونیکی استفاده می‌کنند، پول بیشتری خرج می‌کنند. بنابراین اگر واقعا تمایل دارید هزینه های خود را بکاهید، سعی کنید خریدهایتان را با پول نقد انجام دهید. این روند بسیار ساده است. هزینه‌های خود را برای مدت زمانی مشخص محاسبه کنید و سپس همان مقدار را از دستگاه خودپرداز بگیرید و کارت‌های الکترونیکی خود را در خانه نگه‌دارید. در صورتی که بودجه‌تان تمام شد، می‌توانید دوباره پول برداشت کنید. رامیت ستی، نویسنده کتاب «به شما یاد می‌دهم ثروتمند شوید» می‌گوید: به جای آن‌که کورکورانه از کارت‌های الکترونیکی استفاده و تا ریال آخر حسابتان را خرج کنید، از بانک پول نقد دریافت کنید و تصمیم بگیرید آن را برای چه مصارفی باید هزینه کرد.


با همسرتان صحبت کنید
صحبت درباره امور مالی، الگوهای خرج کردن و برنامه مالی یکی از مهم‌ترین گام‌ها در ایجاد یک خانواده موفق از لحاظ مالی است. دیوید باخ در کتابش به نام «زوج‌های باهوش پولدار می‌شوند» می‌نویسد: سروکله زدن با مسائل مالی مسأله‌ای است که هر زوجی باید به آن بپردازند. اگر هر دو نتوانند اولویت های مالی مشترکی را برای خود مشخص کنند، نمی‌توانند موفق شوند.


محصولات برند را فراموش کنید
تا حد ممکن از کالاهای باکیفیت اما بدون نام مطرح استفاده کنید. رامیت ستی در کتابش به نام «به شما یاد می‌دهم پولدار شوید» می‌نویسد: باید اولویت‌های مالی خود را مشخص کنید زیرا نمی‌توانید همه چیز را با هم در اختیار داشته باشید. فقط هنگام خرید کالاهایی که برایتان اهمیت خاصی دارند، به سراغ برندها بروید و به این ترتیب از هزینه‌های اضافی خودداری کنید. به‌عنوان مثال هنگام خرید کالاهایی مانند دستمال توالت، موادغذایی و برخی لباس‌های روزمره سراغ برندها نروید.


انتخاب «روز بدون هزینه»
یک روز هفته را به نام «روز بدون هزینه» نام‌گذاری کنید. در این روز خود را به چالش بکشید تا حتی یک ریال هم خرج نکنید. این بازی ساده سبب می‌شود با آگاهی بیشتری هزینه کنید. ستی در این‌باره توضیح می‌دهد: به‌طور فنی حتی اگر شما کیف پولتان را هم باز نکنید، باز هم برای هزینه‌هایی مانند اجاره‌بها، بیمه خودرو و غیره باید پول بپردازید. اما هیچ‌وقت این هزینه‌ها را محاسبه نکرده‌اید. این خود دلیل دیگری است که روز بدون هزینه را انتخاب کنید زیرا به شما کمک می‌کند به طور آگاهانه بر هزینه‌های خود نظارت کنید.


به جای خرید سرمایه گذاری کنید
به نظر می‌رسد خرید کردن و پس‌انداز کردن دو رویداد متضاد باشند، اما بیشتر افرادی که به‌طور موفقیت آمیز پول پس‌انداز می‌کنند، از این شیوه استفاده بهره می‌گیرند. باید بدانید که منظور از این کار صرفا خرید وسایل نیست. شما با این کار در کالاها و خدمات سرمایه‌گذاری می کنید. این روند به تدریج و با گذر زمان به روند پس انداز کردن شما کمک می‌کند. حال خواه خرید شما یک یخچال کم مصرف باشد یا یک برنامه کامپیوتری مورد نیاز برای کارتان. با این روش به سادگی متوجه کاهش پولتان می‌شوید اما باید بدانید که با این کار روی خودتان سرمایه‌گذاری کرده‌اید. به‌عنوان مثال در ٣٠ سالگی افراد تصمیم می‌گیرند روی یک کیف اداری چرمی یا یک خودرو قابل اطمینان سرمایه گذاری کنند.

 

منبع : shahrvand-newspaper.ir




:: بازدید از این مطلب : 336
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 خرداد 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: